Τρία στα δέκα καλύτερα είδη καφέδων στον κόσμο σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι ελληνικά.
Συγκεκριμένα:
- Ο Espresso Freddo βρίσκεται στην 3η θέση,
- Ο Freddo Cappuccino στην 4η θέση,
- ενώ στην 9η βρίσκεται ο Frappe
Την 1η θέση καταλαμβάνει ο cafe Cubano ενώ τη 10η ο Vietnamese Iced Coffee.
Η ιστορία του ελληνικού Frappe
«Αυτός ο ελληνικός τύπος καφέ δημιουργήθηκε το 1957, παρά το γεγονός ότι η λέξη φραπέ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα.
Παράγεται με την ανάμειξη στιγμιαίου καφέ, νερού και πάγου. Το μείγμα φτιάχνεται συνήθως σε σέικερ ή μίξερ χειρός, έτσι ώστε όταν το ποτό χύνεται σε ένα ποτήρι, να ανεβαίνει ένας αφρός από πάνω».